21 Haziran 2014 Cumartesi

The Amazing Spider-Man 2

The Amazing Spider-Man 2

The Amazing Spider-Man, hayalî Marvel Comics karakteri Örümcek Adam çizgi romanlarından uyarlanan, yönetmenliğini Marc Webb'in yaptığı, Andrew Garfield'in Örümcek Adam'ı canlandırdığı, Emma StoneSally FieldMartin SheenRhys IfansCampbell Scott ve Julianne Nicholson'ın da yan rollerde yer aldığı 2012 tarihli ABD yapımı süper kahraman filmidir. Yeni çekilen serinin ilk filminde, Peter Parker'ın Örümcek Adam'a nasıl dönüştüğü yeni bir bakış açısı ile anlatılır. Filmin hikâyesi oluşturulurken klasik The Amazing Spider-Man çizgi romanlarından esinlenildi. 2001 yılında gösterime giren Örümcek Adam filminden sonra,üç devam filmi çekildi. Sam Raimi filmlerin yapımcılığından ayrıldığını açıkladıktan sonra Tobey Maguire da ayrıldığını açıkladı bunun üzerine Örümcek Adam 4 hikayesi başlamadan bitti.Sony Pictures yaptığı açıklamada Sam Raimi Örümcek Adam serisinin bittiğini yeni çevrim yapacağını açıkladı ve yani Örümcek Adam olarak Andrew Garfield'ı seçiminden hemen sonra filmin çekimleri başladı.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

2012'de büyük sükse yapan İnanılmaz Örümcek Adam'ın devam filmi olan The Amazing Spider-Man 2'de Peter Parker'ın işi hayli zor ve her günü yoğun. Zira Örümcek Adam olarak kötü adamların peşini bırakmıyor. Ama bir yandan da büyük aşkı Gwen'e zaman ayırmaya çalışıyor. Lise mezuniyeti ise henüz ufukta görünmüyor. Gwen'ın babasına verdiği sözü unutmayan Peter, Gwen'e zarar vermemek için elinden geleni yapıyor ama kötü Electro'nun ortaya çıkması, Harry Osborn geri dönüşü bu sözünü tutmasını oldukça zorlaştıracaktır. Peter Parker'ın geçmişine dair ortaya yeni ipuçları Örümcek Adam'ın gidişatını da derinden etkileyecektir... Vizyon tarihi:25 nisan 2014

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

OyuncularKarakterSeslendirmen
Andrew GarfieldPeter ParkerEmrullah Uzun
Emma StoneGwen StacyÖzge Çatıkkaş
Jamie FoxxElectro Merih Ermakastar
Sally FieldMay ParkerAyşe Kurtel
Martin SheenBen ParkerLevent Dönmez
Denis LearyGeorge StacyHakan Vanlı
Dane DeHaanHarry OsbornSefa Zengin
Campbell ScottRichard ParkerCüneyt Cakova
İnanılmaz Örümcek Adam 2
The Amazing Spider-Man 2
YönetmenMarc Webb
YapımcıAvi Arad
Todd Black
Laura Ziskin
Matt Tolmach
SenaristÇizgi Roman:
Stan Lee
Steve Ditko
Hikaye:
James Vanderbilt
Senaryo:
Alvin Sargent
Steve Kloves
James Vanderbilt
OyuncularAndrew Garfield
Emma Stone
Sally Field
Martin Sheen
Rhys Ifans
Campbell Scott
Julianne Nicholson
MüzikJames Horner
Görüntü yönetmeniJohn Schwartzman
KurguAlan Edward Bell
Pietro Scalia
DağıtıcıColumbia Pictures
Marvel Entertainment
Laura Ziskin Productions
CinsiSinema filmi
RenkRenkli
Yapım yılı2014
Çıkış tarih(ler)i25 Nisan 2014
Süre136 dk
ÜlkeABD
Dilİngilizce, Türkçe
Bütçe230 milyon $ [1]
Hasılat752,216,557$[1]
Devam filmiİnanılmaz Örümcek Adam 3

Düşmanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Yeni Filmde Örümcek Adam'ın Düşmanları Electro olacak.

Prodüksiyon[değiştir | kaynağı değiştir]

Filmin çekimleri 2013 yılının başlarında başladı ve basına birçok fotoğraf yayınlandı. İlk Fragman Mart 2014'de yayınlandı ve izleyiciler karşısında başarılı oldu.


Örümcek Adam

Örümcek Adam

Örümcek AdamMarvel Comics tarafından yaratılmış bir çizgi karakterdir. Türkçeye Örümcek Adam olarak çevrilmiştir. Orijinal ismi Spider-Man olan kurgusal kahraman beyaz perdeye uyarlanmış ve oldukça başarılı olmuştur.
Peter Benjamin Parker'ın gizli kimliği olan Örümcek AdamMarvel Comics'e bağlı Stan Lee ve Steve Ditkotarafından yaratılmış kurgusal bir kahramandır. İlk kez Marvel Comics'in "Amazing Fantasy" isimli çizgi romanının 15. sayısında 1962 yazında ortaya çıkmıştır. O günden bu yana, dünyanın en popüler süper kahramanları arasındadır.
Örümcek Adam, kendi duygusal ve kişisel problemlerini süper güçleriyle çözemeyen, süper güçlerinin çoğu zaman ilişkilerini olumsuz yönde etkilediği bir kahramandır. Kariyerinin ilk yıllarında "Daily Bugle" gazetesine Örümcek Adam fotoğrafları satarak yaşamını sürdürmüş ve adını yaygınlaştırmıştır. Birçok sorunu olmasına karşın, suçla mücadeleye büyük önem atfeder. Örümcek Adam'ın amcası Ben Parker'dan aldığı ilkesi "Büyük güç büyük sorumluluk getirir"dir. Bu ilke, tüm çizgi romanın temel konusunu özetler. Örümcek Adam karakterinin insani boyutları ve yaşadığı iç çatışmalar çizgi romanının popülerliğini artırmıştır.
Örümcek Adam, günümüzde Superman ve Batman (Yarasa adam) ile birlikte en tanınan çizgi kahramanlar arasındadır. Yıllar boyunca, Örümcek Adam karakteri çizgi roman ve dizilerde, çizgi filmlerde ve 70'li yıllarda Tv filmi olarak, son yıllarda ise büyük bütçeli üç başarılı Hollywood filminde kullanılmıştır. TV filmlerinde Örümcek Adam'ıNicholas Hammond, Hollywood'da ise Tobey Maguire canlandırmıştır. Şu sıralar eski Hollywood serisinden bambaşka bir Örümcek Adam çekilmektedir ve bu yeni seride kahramanımızı Andrew Garfield canlandırmaktadır.

Yaratılışı

1960'lı yıllarda süper kahraman çizgi romanlarının çok satması nedeniyle yeni bir kahraman yaratmak isteyen Marvel Comics editörü Stan Lee, okuyucuların genelde gençler olmasından da faydalanmak için yaşı küçük bir süper kahraman yaratmak ister. Steve Ditko ve kısmen Jack Kirby'nin de katkılarıyla, eski fakat kullanılmayan karakterlerden esinlenerek Örümcek Adam isminde karar kılarlar. Aslında ilk başlarda Stan Lee Şöyle düşünmektedir "güçlü bir karakterim var (Hulk), güzel bir takımım var (fantastik dörtlü) " ancak artık hepsini birleştirmenin zamanı gelmiştir yani güçlü müthiş reflekslere sahip ve neredeyse uçabilen bir karakter olabilen ÖRÜMCEK ADAM! Bu fikri ilk başta Marvel'ın başkanı beğenmez "İnsanlar örümcekden nefret eder!" diye düşünür. Zaten Daily Bugle daki J.Jonah Jameson karakterinde ondan alıntı yapılmıştır. Örümcek-Adam sıradan bir derginin son sayfalarında çok popüler olur bunun üzerine 2 yıl sonra Marvel Örümcek-Adam'ın patentini satın alır.
Şu anda Marvel'da Örümcek adamın 1000'den fazla çizgiromanı vardır.

Düşmanları


Örümcek Adam
Spider-Man547.jpg
Örümcek Adam / Amazing Spider-Man
Yayım bilgileri
YayımcıMarvel Comics
İlk görünüm15 Ağustos 1962
YaratanStan Lee
Steve Ditko
Hikâyedeki bilgileri
Gerçek adıPeter Parker
UyruğuManhattan , New York
YardımcılarıNew Avengers
Fantastik Dörtlü
Secret Avengers
"New Fantastic Four"
Demir Adam
Önemli takma adlarıSpidey!, Duvar sürüngeni., Ağ Kafa!
GüçleriHer yüzeye yapışabilme
Örümceğin orantılı güç ve çevikliği
Tehlikeleri önceden haber veren Örümcek Hissi
Ağ fırlatabilme yeteneği

Hulk (çizgi roman)

Hulk (çizgi roman)

The HulkMarvel Comics adlı çizgiroman üreticisinin ortaya çıkardığı bir hayali kahramandır. Stan Lee ve Jack Kirbytarafından oluşturulmuştur. İlk defa The Incredible Hulk #1 (Mayıs 1962) adlı bölümde görülmüştür. İnanılmaz bir güce sahip olan bu yeşil dev, duygularını(öfkesini) kontrol edemez. Radyasyon kaynaklı mutasyon geçirmiştir. Ordu Captan America'yı süper güçlü yapan süper asker projesini yeniden başlatır, fakat bunu yapabilecek zekada birini bulmalıdır bunun üzerine, Doktor Bruce Banner'ı kandırıp onu radyasyon kalkanı yaptığına inandırırlar,Bruce Banner teorisinden o kadar emin olur ki bunu kendi üstünde dener radyasyon onu öldürmez fakat Hulk'a dönüştürür. Hayatının tehlikede olduğunu hissettiğinde ya da aşırı derecede sinirlendiğinde Hulk'a dönüşmektedir.
Stan Lee, Hulk'un yaratılışının Dr. Jekyll and Mr. Hyde ve Frankenstein'ın kombinasyonundan esinlenerek ortaya çıktığını söylemiştir

Güçleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Güçleri babasının ona ufakken enjekte ettigi farklı yasam formlarının DNA sı mesela deniz yıldızının bir kolunu kesdiğinizde o koldan tam bir vücut çıkması gibi...
Bu dna'ların toplamında bu tür bır canavar ortaya çıkmıştır ve gama radyasyonuna marus kalmasıda bu canavarın ortaya çıkmasına sebep olmuştur... She Hulk kuzenidir.
Gücü sınırsız değildir. Hulkun gücünün sınırsız denmesinin nedeni güç seviyesinin çok çok aşağıdan başlayıp sinirlenerek bir binayı kökleyebilecek kadar güçlenmesidir. Hulkun limiti World War Hulk'tur, aynı zaman da bu halini konu alan çizgi roman serisinin ismidir. Kendisine ihanet eden kişilerden intikam almak için sinirlenerek limitlerine ulaşmıştır. Artık öyle bir noktaya gelmiştirki sinirlenmesine gerek kalmadan gücü hep sabit kalmaktadır, yani sakinleşse bile gücünde azalma olmayacaktır. Üstelik normal Hulk'tan farklı olarakta Bruce'un zekasına sahiptir.
Bunun haricinde güçlerinin içinde Gama Işınını yaymak vardır. Bu gücü fiziksel gücüyle ve dayanıklılığıyla alakalı olmayıp içinde barındırdığı Gama Radyasyonuyla alakalıdır. Hulk, Planet Hulk çizgi romanında Worldbreaker Hulk halindeyken bu ışını yaymaya başladığından bir gezegeni yok etmiştir.
Hulk.gif
Yayım bilgileri
YayımcıMarvel Comics
İlk görünümIncredible Hulk 1 Mayıs 1962
YaratanStan Lee
Hikâyedeki bilgileri
Gerçek adıBruce Banner
UyruğuABD
Takım üyelikleriAvengers(Yenilmezler,İntikamcılar)
PartnerleriIronman,Hawkeye,Wasp,Black Panter,Antman,Thor,Captan America
Önemli takma adlarıYeşil dev
GüçleriGüç, Dayanıklılık

The Hulk
, Marvel Comics adlı çizgiroman üreticisinin ortaya çıkardığı bir hayali kahramandır. Stan Lee ve Jack Kirby

Dizi ve filmleri[değiştir | kaynağı değiştir]

1977 yılında ABD de Incredible Hulk adıyla 5 sezon 82 bölüm olarak televizyon dizisi yayınlanmış başrolünde dünya vücut şampiyonu Lou Ferrigno oynamıştır.
2003 yılında The Hulk adlı film yapılmıştır.Bu Hulk'un ilk sinema filmidir. Ang Lee'nin yönettiği filmde Eric Bana Jennifer Connelly Sam Elliott Nick Nolte Josh Lucas rol almıştır.
2008 yılında The İncredible Hulk adlı film yapılmıştır.Kadrosu ve konusu değişen filmi Louis Leterrier yönetmiş Edward Norton Liv Tyler Tim Roth William Hurt rol almıştır.
2009 yılında Hulk vs adlı Hulk ile Thor ve Hulk ile Wolverine in karşı karşıya geldiği bir çizgi film bulunmaktadır.
2012 yılında Yenilmezler adlı film 6 süper kahramanı birleştirdi.Bunlar; Iron Man, Captain America, Thor, Hulk, Hawkeye ve Black Widow'dur. Bu filmde Dr. Banner/Hulk rolünü Mark Ruffalo oynamıştır.